top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJanne

Welk reinigingsproduct past bij jouw huid?

Goedemiddag lieve lezers,

Vandaag komt mijn eerste blog online! Dit is vanaf nu een onderdeel van mijn site, waar ik eens in de zoveel tijd een nieuw bericht aan zal toevoegen. Dit keer heb ik het over het reinigen van de huid. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder…


Een goede huidverzorging begint bij het reinigen van de huid. Er zijn veel producten te vinden die de huid reinigen. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de 3 meest voorkomende reinigingsproducten, namelijk:

- Reinigingsmilk

- Schuimreiniger

- Gezichtswater (lotion)


Reinigingsmilk

Met reinigingsmilk kun je de huid reinigen en het huidoppervlakte verweken. Door het verweken kunnen de werkstoffen in je dagcrème beter hun werk doen, dus haal je meer uit je dagcrème. Niet alleen is het voor bijna alle huidtypes wel geschikt, het is ook erg makkelijk in gebruik.


Hoe gebruik je het? Je maakt 2 watjes nat en brengt een klein beetje milk aan op de watjes, vervolgens reinig je hiermee je gezicht. Ook kun je zo heel goed je make-up verwijderen, op deze manier je make-up verwijderen is beter dan met de standaard make-updoekjes. Voor het optimale resultaat herhaal je dit 2 keer.Reinigingsschuim

Een Reinigingsschuim is reinigingsgel die in een schuimvorm verpakt is. Het reinigt het huidoppervlak intensief en je kunt er make-up en overtollig talg mee verwijderen, wat al een beetje verklapt dat een reinigingsschuim het meest geschikt is voor een vettere huid.


Ook bevat een reinigingsschuim vaak stoffen die ervoor zorgen dat de poriën open gaan staan, hierdoor kunnen de werkstoffen uit de dagcrème nog beter hun werk doen.

Een reinigingsschuim kun je op gewassen handen aanbrengen op het gezicht en vervolgens deze uitwerken met roterende bewegingen. Daarna met water verwijderen.Gezichtslotion

Voor een schoonheidsspecialist zijn gezichtslotions onmisbaar. Deze producten worden na het reinigen gebruikt om de achtergebleven restjes van het reinigingsproduct te verwijderen, zodat de huid schoon is en nog beter werkstoffen kan opnemen.

Een gezichtslotion is een waterige oplossing die de huid verfrist, daarnaast heeft een lotion stimulerend en herstellende werking. Een lotion is namelijk zwak adstringerend en herstelt daarmee de zuurtegraad van de huid.


Persoonlijk vind ik het fijn om na welk soort reiniging dan ook nog een beetje lotion op 2 watjes te doen en hiermee het gezicht te verfrissen.

Een lotion kan ook voor elk huidtype gebruikt worden.
Conclusie

Iedereen met een normale huid kan het beste reinigen met een reinigingsmilk en daarna een lotion. En dan niet te vergeten, vervolgens een dagcrème opsmeren.

Mensen met een wat vettere huid kunnen het beste een schuimreiniger gebruiken en daarna ook een lotion. En vervolgens ook een dagcrème opsmeren.


Milk, lotion en/of een schuimreiniger kunnen beter gebruikt worden voor het verwijderen van make-up dan make-up doekjes. De doekjes duwen de make-up juist dieper in de poriën in plaats van het te verwijderen. Ook kan er jeuk rond de ogen, op het gezicht en vervelende uitslag ontstaan. Het zijn allerlei kwaaltjes die kunnen optreden door dagelijks gebruik van de doekjes, mijn advies is dus om deze niet te gebruiken.Binnenkort meer over dagcrèmes. Wil je graag het juiste reinigingsproduct of passende dagcrème, kom dan gerust langs en laat je adviseren bij Salon Janne.


319 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page